fbpx

הסבת אקדמאים לסיעוד

כתבה מומלצת - פורטל לימודי הסיעוד של ישראל

בשיתוף הקריה האקדמית אונו

בעולם תעשייתי ומנוכר, אדם פוגש את עצמו בעיקר ברגעי מצוקה או סיכונים בריאותיים שלו או של משפחתו וחבריו. בלתי אפשרי לכמת במלים את החשיבות שבמקצועות הסיעוד. מחקרים העלו, כי אנשים העוסקים בהצלת חיים חווים את הסיפור האישי והמקצועי ביותר בתחומי הקריירה.

מעוניינים להיות אחות מוסמכת או אח מוסמך, במקביל לקבלת תואר אקדמי בסיעוד? בקריה האקדמית אונו פיתחו מסלול לימודים ייחודי ומעשיר, במסגרתו מיטב המומחים בישראל עומדים בראש תכנית חדשנית, תיאורטית ומעשית. מסלול הסיעוד בקריה האקדמית זוכה למוניטין רב בקרב מקצועני סיעוד. כעת, הוסיפה המכללה הגדולה בישראל מסלו חדש ומבוקש: תכנית להסבת אקדמאים למקצועות הסיעוד. מדובר בתכנית המיועדת לבוגרי תארים אקדמיים שונים ואורכת 7 סמסטרים, במהלכם יוכלו הסטודנטים ליהנות מלימודי מיומנויות מקצועיות בתחומים קליניים ואקדמיים, התנסויות קליניות במרכזי הבריאות המובילים בישראל וקורס הכנה לבחינות הרישוי בסיעוד. על כל אלה מנצח צוות מקצועי של מומחים מהשורה הראשונה בישראל, המשלבים ידע עשיר וניסיון ניהולי מוביל.

אנשים הם כל הסיפור

יותר מכל מערכת אחרת, במערכת הבריאות האנשים הם כל הסיפור. האחים והאחיות האקדמיים מסייעים בטיפול הפיזי, הנפשי והשיקומי של המטופל ואמונים על החזרתו למסלול. לתרופות חשיבות בריפוי הגוף, אך ליחס האנושי ולקשר האישי, המבוסס על הבנת המטופל וצרכיו, יש ערך ריפויי משל עצמו, ואין לו תחליף. מעבר לכך הידע הנרחב, הנדרש לביצוע התפקיד, מהווה בסיס חיוני ובלתי נפרד לטיפול מקצועי ומיומן במצבי החולי השונים. חשיבותם של האחים והאחיות האקדמיים היא אפוא עצומה, ומלבד הצלת חיים, הם חווים סיפוק מקצועי ואישי גדול במיוחד.

"מקצוע הסיעוד, המוכר גם כאח/אחות אקדמיים, נדרש ביותר בשוק העבודה. למעשה, גם אם מספר הבוגרים יוכפל, הוא לא ימלא את המחסור במערכת", מציינת ראשת החוג לסיעוד בקריה האקדמית אונו, פרופ' אורלי תורן, חוקרת מובילה ומומחית למדיניות ומינהל בסיעוד.

לדבריה, "התוכנית קיבלה את אישור המועצה להשכלה גבוהה, ואנו פותחים כעת את הרישום למחזור הראשון שיחל בחודש פברואר. התוכנית מקיפה את כל נושאי הלימוד בסיעוד, הידע הרפואי והטיפול בחולים, ובסופה ייגשו הסטודנטים לבחינת הרישוי של משרד הבריאות, וייצאו בסוף הלימודים גם עם תואר ראשון בסיעוד וגם עם תעודת אח/ות מוסמך/ת".

היכן בוגרי התואר יוכלו להשתלב עם תום הלימודים?

"בכל מקום במערכת הבריאות – בקופות החולים, במערכי רפואה מונעת, בבתי החולים הכלליים, בבתי החולים לשיקום או מוסדות פסיכיאטריים. בשל העובדה שצוותי הסיעוד הישראליים מוכרים בכל העולם כבעלי ידע רחב, יכולות אינטגרטיביות וקבלת החלטות מעולה, הם מבוקשים לעבודה גם מעבר לים.

"למעשה, יתרונו של המקצוע אינו רק בשל הפוטנציאל העצום להשפעה אפקטיבית על המטופלים, אלא מאפשר גם הגשמה ומימוש עצמי. בשל גיוונו הרב, ניתן לעבור בין תחומי עניין ובין חלקי משרה שונים לאורך הקריירה. מומחיות בסיעוד מוכרת היום במספר תחומים, כמו כירורגיה, גריאטריה, פגים, מדיניות וניהול סיעוד, כאב וסוכרת, ואחיות תופסות תפקידי מומחה במחלקות קליניות לאחר סיום התואר השני".

בתוכנית החדשה שולבו מיטב המרצים, המתמחים בין היתר במיומנויות תקשורת, גריאטריה, מיילדות, כירורגיה, פסיכיאטריה ועוד. הסגל יכשיר את הסטודנטים ויקנה להם, לצד ידע עדכני, מיומנויות טיפול מתקדמות וכישורים לנהל טיפול איכותי בחולה, גם מיומנויות תקשורת בין-אישית לתמיכה וחמלה.

"התואר מקיף ומגוון ביותר, וכולל קורסים מדיסציפלינות שונות", מספרת תורן. "הוא כולל קורסים במדעי החברה כגון פסיכולוגיה וכלכלת בריאות, קורסים במדעי החיים כגון כימיה וביוכימיה, אנטומיה ופיזיולוגיה, מבנה התא ופתולוגיה, מיקרוביולוגיה, גנטיקה ורפואה מותאמת אישית, פרמקולוגיה ותזונה, קורסים במדעי הסיעוד, כגון קבלת החלטות, ניהול ומנהיגות בסיעוד ותקשורת עם מטופלים וקורסים קליניים, כגון אומדן פיזיקלי, קידום בריאות, בריאות הנפש, כירורגיה, פנימית, ילדים, סיעוד האישה ומיילדות, שיקום, טראומה, רפואה דחופה ועוד".

מה מייחד את הלימודים בקריה האקדמית אונו?

"אונו ידועה בתחושת הביתיות לסטודנטים ולמרצים. סטודנטים בחוג מעידים על היחס החם והקשוב של המרצים. פרט לכך אנו מנגישים לסטודנטים את מיטב הידע, המגוון והחדשנות שבהתנסות המעשית. כך למשל אנו מכשירים אותם באופן מדורג לטיפול בחולים. תחילה הם מתרגלים תרחישים רפואיים בעזרת בובות חכמות, שחלקן מחוברות למחשב ומדמות עלייה בלחץ דם ותלונות על כאבים. יש לנו בובה חכמה עם רחם, שבאמצעותה מדמים לידה, או בובה משוכללת באמצעותה מדמים הכנסת צינורית הזנה לדופן הבטן, לקיחת דמים, הכנסת עירויים, החדרת צנתרים למיניהם ועוד. באופן זה הסטודנטים רוכשים את המיומנויות הנדרשות ומגיעים להתנסות הקלינית במחלקות מוכנים ומיומנים.

לצורך שיפור מיומנויות תקשורת מבצעים בקריה סימולציות עם שחקנים שמגלמים מצבים, כמו חולה כאוב, חולה מודאג או כזה שלא משתף פעולה, והסטודנט צריך לגשת אליו ולטפל בו. התפאורה מדמה חדר בקופת חולים או בית חולים, ולאחר מכן השחקן נותן לסטודנט משוב אישי על הטיפול והתקשורת ביניהם, במקביל לניתוח הסיטואציה על ידי המרצה.

המטרה שלנו היא להיות עם הפנים לסטודנטים ולהביא אותם לקו הגמר עם מרב הידע והניסיון המעשי שהם צריכים כאנשי מקצוע באווירה טובה ותומכת".

אהבתם את הכתבה? שתפו אותה:
כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך:

מעוניינים לקבל פרטים על לימודי סיעוד?

השאירו פרטים כאן ונציגי הייעוץ והרישום יחזרו אליכם עם כל הפרטים והטבה - מקסימום, תירשמו!

סיעוד מעניין גם אותך?

צוות המומחים שלנו בשילוב נציגי הרישום המומחים מהקריה האקדמית אונו ישמחו לסייע לך לקבל את ההחלטות הנכונות לגבי לימודי סיעוד ולסייע לך עם כל הפרטים החשובים ביותר - כדי לא לבזבז לך אפילו רגע.

למידע נוסף השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם במהירות

אל תדאגו, אנחנו מבטיחים לא לשלוח ספאם או להציק